Selâmün_aleyküm
  Aydan Sener ve Sebnem Donmez
 

1963 yılında Kilis'te doğdu. Bir yaşındayken ailesi ile birlikte Bursa'ya yerleşti. Ortaokul ve lise eğitimini Bursa'da tamamladı. 1981 yılında Türkiye güzeli seçildi. Aynı yıl Miss World dünya güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etti. Kısa bir süre mankenlik yaptıktan sonra, 1983 yılında "Küçük Ağa" televizyon dizisi ile birlikte oyunculuk yaşamına başladı. 1988 yılında Ecem adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. 1991'de eşi Ayhan Akbin'den ayrıldı. Bir daha evlenmedi. Aydan Şener, Suzan Avcı'nın yeğenidir.

Filmografisi

  • Bay Alkolü Taktimimdir (1981) TV dizisi
  • Küçük Ağa (1983) TV dizisi
  • Çalıkuşu (1986) TV dizisi
  • Utanç Yılları (1987)
  • Yeniden Doğmak (1987) TV dizisi
  • Samanyolu (1987) TV dizisi
  • Fatih-Harbiye (1990) TV dizisi
  • Yol Palas Cinayeti (1991) TV dizisi
  • İki Kız Kardeş (1992) TV dizisi
  • Hayatın İçinden (1993) TV dizisi
  • Sevgi Oyunu (1994) TV dizisi
  • Gül ve Diken (1995) TV dizisi
  • Gölge Çiçeği (1995) TV dizisi
  • Zühre (1996) TV dizisi
  • Ay Işığında Saklıdır (1996)
  • Bir Aşkın Bittiği Yer (1996)
  • Tutku (1996) TV dizisi
  • Nefes Alamıyorum (1996) TV dizisi
  • Yüzleşme (1996)
  • Ah Nalan Ah (1997)
  • Nice Yıllardan Sonra (1997)
  • Hüznün Yüzü (1997) TV dizisi
  • Sakin Kasabanın Kadını (1997)
  • Hicran (1999) TV dizisi
  • Güvercin (1999)
  • Aşk Aynı Adreste (2000)
  • Kumru (2000)
  • Yarın Geç Olmayacak (2000)
  • Oyun (2001)
  • Ankara Yollarında (2002)
  • Öyle Bir Sevda ki (2002) TV dizisi
  • Mühürlü Güller (2003) TV dizisi
  • Beni Bekledinse (2004)
  • Masum Değiliz (2005) TV dizisi
  • Evimin Erkeği (2007) TV dizisi
  • Fikrimin İnce Gülü (2007) TV dizisi
  • Sürgün Hayatlar (2008) TV dizisi
  • Kırmızı Işık (2008) TV dizisi
  • Yıllar Sonra (2011) TV dizisi


 

Şebnem Dönmez, (dogum yeri ve tarihi 17 Mayıs 1974, Salzgitter)
1996'da Murat Başoğlu ile sunduğu Sabah Şekerleri ile çıkış yakaladı. Program, bir dönem sabahları yapılan müzik-eğlence programları furyasının öncüsü oldu. Murat Başoğlu ile iyi bir ikili olunca 1997'de Star TV'de Görevimiz Tehlike isimli bir yarışma programı sundular. 1998'de ise Dönmez Star TV'de bir showgirl olarak tüm hünerlerini sergilediği Cumartesi Gecesi Ateşi'ni sundu.
2000'lerde ise dizi ve sinema dünyasındaki başarılarıyla gündeme geldi. Televizyonda Aslı ile Kerem(2002) ve Ölümsüz Aşk (2003) ile kariyerini sağlamlaştırırken sinema macerası 2002 tarihli bağımsız film Kolay Para Kazanma Kılavuzu ile başladı. 2004'de Neredesin Firuze, 2006'da Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, 2009'da Vali filmlerinin başrollerinde yer aldı. 2007 yılında BKM'de Oyunun Oyunu isimli tiyatro oyununda beğeni topladı.
Kendisi aynı zamanda Live Earth'ün Türkiye temsilcisi olup Al Gore'un İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantıya basın sözcüsü olarak katılmıştır

.






Bu sayfa hakkında yorum ekle:
İsminiz:
E-mail adresiniz:
Siteniz:
Mesajın:

 
  Bugün 111 ziyaretçi (904 klik) kişi burdaydı!  
 
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=